TV3 HD canvia de freqüència. Vols saber com l'has de resintonitzar ?

22 abril, 2018 - SatCesc.com

TV3 HD canvia de freqüència. Vols saber com l’has de resintonitzar ?

El canal d’alta definició de TV3 canviarà de freqüència en la nit de dijous a divendres, 20 d’abril. El seu senyal per TDT es circumscriu a la zona geogràfica de Catalunya.

TV3 HD actualment emet a través del múltiplex que gestiona el Grup Godó. Amb el canvi s’integrarà al de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), amb la resta de canals de la televisió pública catalana.

De manera provisional, fins al 31 de maig la freqüència antiga seguirà funcionant, per donar temps als espectadors per resintonitzar el canal.

La major part dels receptors detectaran automàticament TV3 HD en la nova freqüència. En altres aparells, però, per trobar el canal en la seva nova freqüència serà necessari resintonitzar el receptor o el televisor, ja sigui manual o automàticament, segons informa la mateixa cadena en un comunicat.

Doble il·luminació

Fins al 31 de maig el canal en alta definició de TV3 apareixerà, per tant, en doble il·luminació en la TDT amb dues freqüències diferents. La nova estarà senyalitzada com “TV3 HD Definitiu“, mentre que a l’antiga indicarà “TV3 HD resintonitza“. A partir del dia 1 de juny, aquesta segona freqüència quedarà inutilitzada.Aquests són els múltiplex de la nova freqüència del canal autonòmic català en alta definició

TV3 HD a Barcelona, ​​canal 44. MAUT-CAT1

TV3 HD a Tarragona, canal 59. MAUT-CAT1

TV3 HD a Lleida, canal 58. MAUT-CAT1

TV3 HD a Girona, canal 52. MAUT-CAT1La CCMA va instal·lar el seu canal d’alta definició en el múltiplex del Grup Godó al desembre de 2014. Va ser com a conseqüència de la liberalització del dividend digital.

El ministeri d’Indústria va obligar a la Corporació a desprendre’s d’un dels dos múltiplex que utilitzava fins aleshores. Per poder ocupar aquest espai, TV3 pagava a Godó un lloguer d’1,6 milions d’euros anuals. És una quantitat que ara els mitjans públics catalans  s’estalviaran.

TV3

2 comentarios en “TV3 HD canvia de freqüència. Vols saber com l’has de resintonitzar ?”

Los comentarios están cerrados.

Scroll al inicio