El CAC proposa revisar el mapa de la TDT local i fomentar la distribució per Internet

19 junio, 2018 - SatCesc.com

El CAC proposa revisar el mapa de la TDT local i fomentar la distribució per Internet

El Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) ha proposat una revisió del mapa de la Televisió Digital Terrestre (TDT) local per “adequar-lo a la realitat” i fomentar la distribució de continguts locals a través d’Internet.

En la presentació de l’Estudi sobre la comunicació local a Catalunya elaborat pel CAC, el seu president, Roger Loppacher, ha destacat la “potencialitat” del que és local en un context global per facilitar la relació del ciutadà amb l’entorn i generar processos de cohesió social.

Loppacher ha proposat revisar el mapa de la TDT local, planificat el 2006 per ajustar-lo a la realitat actual, en “consens amb el sector” i amb una visió de major proximitat.

El mateix estudi indica que dels 96 canals planificats, només 50 emeten dels que 39 són privats i 11 públics.


Una altra proposta del CAC és fomentar la distribució de continguts de mitjans locals a través d’IPTV, a través d’una xarxa segura IP i de banda ampla. També per streaming i a la carta (VOD), així com aprofitar el potencial de les xarxes socials i la redifusión de continguts per no competir en ‘prime time’.

L’estudi del CAC xifra en més d’un centenar els serveis de televisió per IPTV al sector local a Catalunya.

CAC

Scroll al inicio